Ook voor andere kinderen in het gezin heeft het gevolgen als er een kind met een beperking is. Vaak is daar onvoldoende aandacht voor. Kinderen uiten zich vaak indirecter of via gedrag  over hun situatie. Ook voor ouders kan het ingewikkeld zijn om tijd, aandacht en energie goed te verdelen binnen het gezin.

Goede voorbeelden van psychosociale zorg

Lees hier de tips. Wil je zelf een tip geven? Ga naar het formulier onderaan de pagina!

Nog geen tip geplaatst!

Praten, praten en praten 4

Mijn tip is simpel: blijf praten! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec,

Test de Tester
Testbedrijf

“Ik kon wel schieten op die voet- en handspalken, wéér 4 x 5 minuten tijd weg”

“Veel therapie wordt ingezet zonder dat er wordt nagevraagd of het wel het geschikte moment is. Of het hanteerbaar is in het leven van nu, en wat het betekent voor het dagelijks leven van iedereen in ons gezin. We zijn écht spalken-moe geworden. Ik kon wel schieten op die voet- en handspalken, wéér 4 x 5 minuten tijd weg, die ik niet aan iets of iemand anders kan besteden. Je wilt het beste voor je kind, dus het hoort erbij. Maar de tijd en de energie die opraakt, dat frustreert.”

Rogier Doornbos
Vader van Annemijn (10 jaar en heeft EMB)

“Past een behandeling op dit moment in het leven van dit gezin?”

“Artsen stellen soms heel intensieve behandelingen voor zonder dat ze zich realiseren wat het effect is voor het gezin. Hoe is dit voor broertjes en zusjes, kunnen de ouders het aan op dit moment, past het in hun leven of zijn er belangrijke redenen om die behandeling juist even uit te stellen? We willen altijd oplossen. Helaas zijn er niet altijd oplossingen voor wat er aan de hand is. Maar dan kunnen we wél stilstaan bij de sociale impact van wat er gebeurt.”

Jacqueline Boekhoff
Maatschappelijk werkende bij Amsterdam UMC

“Het heeft effect op ze, het vormt ze tot wie ze worden. Soms goed, soms schrijnend, soms ronduit pijnlijk.”

“Mijn jongste zoon is nog aan het bijkomen van een tekort aan aandacht tijdens die heftige ziekenhuisopname van Annemijn. Bij mijn andere dochter merk ik dat ze wel heel zelfstandig is geworden. Het heeft effect op ze, het vormt ze tot wie ze worden. Soms goed, soms schrijnend, soms ronduit pijnlijk.”

Rogier Doornbos
Vader van Annemijn (10 jaar en heeft EMB)

Heb jij een goed voorbeeld van psychosociale zorg?

Geef dan zelf een tip via dit formulier.

Alleen de bestanden mogen geüploadet worden: png, jpg, jpeg, pdf, doc of docx

Let op: de tip komt niet direct online te staan. Deze wordt eerste bekeken door iemand van CP Nederland (voorheen BOSK).